Urządzenia i Akcesoria
Zefir truskawkowy z bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
130 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus 4 całe, do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 g cukru pudru
-
50 g bez małych, pokruszonych (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
38.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1172.8 kJ /
280.3 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Mus truskawkowy z jogurtem
4 godz. 30 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 godz.
Sos truskawkowy
15 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min